Treking liga Srbije "Grza 2014" - Dobrodošli! :: PK Javorak ::

Traži
Idi na sadržaj

Glavni meni

Treking liga Srbije "Grza 2014"

Galerija > Galerija 2014
 


PROMO KOLO TREKING LIGE SRBIJE "GRZA 2014"


U nedelju je na Grzi i delu teritorije Južnog Kučaja u organizaciji PK Javorak održano promo kolo Treking lige Srbije GRZA 2014. Takmičenje je održano uz pomoć i podršku Planinarskog saveza Srbije, Sportskog saveza opštine Paraćin i Turističke organizacije opštine Paraćin.

Kod planinarskog doma “Đorđe Živković” na Grzi startovalo je 45 takmičara iz 15 klubova sa teritorije Srbije. Takmičari su na raspolaganju imali tri staze, osnovnu (14,2), srednju (19,5) i veliku (32,4km). U konkurenciji muškaraca prvi na Velikoj stazi bio je Igor Nikolić iz niškog Železničara (4:28:21), na Srednjoj je prvi bio Željko Ćorić član Mosora iz Niša (2:18:48), dok je prvo mesto na Osnovnoj stazi osvojio Dragan Milašinović član kluba Extremnih sportova iz Kragujevca. U ženskoj konkurenciji nije bilo dama koje su se odlučile za prolazak velike staze, dok je prva na Srednjoj stazi bila Radmila Brkić iz PSD Crni Vrh iz Bora (5:28:20). Prvo mesto na Osnovnoj stazi osvojila je Katarina Stefanović planinarka Javorka iz Paraćina (3:19:45).


Pored takmičara na stazi su se našli i planinari koji nisu učestvovali u promo kolu Treking lige kao i planinari Javorka koji su učestvovali u samoj organizaciji tako da je u akciji aktivno učestvovalo oko 100 planinara.
Nakon akcije “Grzi u zagrljaj” održane u septembru PK Javorak se još jednom pokazao kao uspešan domaćin i organizator. Svi takmičari i gosti su sa Grze bili prezadovoljni stazama i organizacijom tako da je promo kolo na Južnom Kučaju još jednom potvrdilo da je Treking liga izuzetno lepo i atraktivno takmičenje i na najbolji način najavilo i nagovestilo prvu takmičarsku sezonu.  Planinarski savez Srbije će u toku 2015. godine organizovati  četiri kola Treking lige Srbije (Vršačke planine, Tupižnica, Tara - Perućac i Grza - Kučajske planine) sa namerom da se liga svake godine širi i uvećava.  PK Javorak će biti organizator poslednjeg kola kada ćemo dobiti prve prvake Srbije u Treking ligi.


Spisak klubova učesnika: PK Javorak Paraćin, KP Zrenjanin, PAK Mosor Niš, PD Babin Zub Knaževac, PD Juhor Jagodina, PD Oštra čuka Soko Banja, PK Čelik Smederevo, PD Dubašnica Zlot, PK FRA Čačak, PK Runolist Jagodina, PK Spartak Subotica, PK Vrbica Velika plana, PK Železničar Niš, PSD Crni Vrh Bor i Klub extremnih sportova Kragujevac.


REZULTATI:
Kompletni rezultati l  l l
Osnovna staza l  l  Srednja staza  l  l   Velika staza l    l01. Dragan Milašinović (KES Kragujevac)
02. Saša Dulović (PK Javorak Paraćin)
03. Nikola Nikolić (PK Javorak Paraćin)

01. Katarina Stefanović (PK Javorak Paraćin)
02. Marija Penjivrag (KP Zrenjanin)
03. Zaga Ristović (PK FRA Čačak)01. Željko Ćorić (PK Čelik Smederevo)
02. Aleksandar Đorđević (PK Javorak Paraćin)
03. Uroš Mladenović (PK Javorak Paraćin01. Radmila Brkić (PK Crni Vrh bor)
02. Mirela Đurđević (PK Runolist  Jagodina)
03. Cica Marjanović (PD Oštra Čuka Soko Banja)01. Nikola Milanović (PK Železničar Niš)  
02. Dragiša Filipović (PK Javorak Paraćin)
03. Igor Nikolić (PK Javorak Paraćin)


 
 
 
 
 
 
Vrati se na sadržaj | Povratak na glavni meni